FFSC

Over de cup

Na jaren lang geen opstapklasse te hebben gehad op het hoogste niveau van de Nederlandse autosport werd in het seizoen 2018 eindelijk weer een nieuwe Cup raceklasse in Nederland gestart, de Ford Fiesta Sprint Cup, speciaal bedoeld voor jongeren van 15 tot 25 jaar. Gereden wordt met een volledig voor circuit gebruik aangepaste Ford Fiesta ST Line voorzien van een 1.0 liter Eco Boost motor met een vermogen van ca. 150PK en een gewicht van ca. 950 kilo. Natuurlijk zal de wagen voorzien zijn van alle moderne veiligheidsvoorzieningen en een door Intrax ontwikkeld onderstel en er wordt gereden op echte slicks en regenbanden van HANKOOK.

Het Nederlandse kampioenschap zal rijden op de circuits van Zandvoort, Assen, Zolder en Spa- Francorchamps voornamelijk tijdens de belangrijkste autosport evenementen. Deze nieuwe Cup richt zich doelbewust op jongeren, jongens en meisjes, tot 25 jaar, die vanuit het clubracen of de karting willen doorgroeien en op zoek zijn naar een professionele en competitieve raceklasse. Vanzelfsprekend hoort hier uitgebreide publiciteit bij in print, op internet en natuurlijk volledige verslagen van de evenementen op TV bij RTL7. 

Esmee Kosterman (15)

Na jaren lang op nationaal en internationaal niveau te hebben gekart stapt de vijftienjarige Esmee Kosterman in 2021 over naar de autosport. Als officieel KNAF Academy talent maakt Esmee binnen NXT Racing haar autosport debuut in de Ford Fiesta Sprint cup. Haar doel? Alle mannen verslaan en Nederlands kampioen worden in de Junioren klasse van de Ford Fiesta Sprint Cup!

Gianni vd Craats (16)

Naast Esmee maakt ook de zestienjarige Gianni vd Craats zijn overstap van de karting naar de autosport. Na twee NK seizoenen te hebben gekart behaalde Gianni eind 2020 zijn EU-racelicentie en werd hij uitgeroepen tot beste coureur van de cursus! Gianni zijn doel voor 2021 is daarom ook helder;Opnieuw worden uitgeroepen tot beste coureur, alleen nu in de Ford Fiesta Sprint Cup!

Ford Fiesta ST-line

BHP: 150

TOP: 200 km/h

Racekalender 2021

V-Max Openingsraces

Circuit Zandvoort

10/11 april 2021

Spa Eurorace

Circuit Spa Francorchamps (BE)

5/6 Juni 2021

Supercar Madness

Circuit Zolder (BE)

17/18 july 2021

Gamma Racing Days

TT Circuit Assen

7/8 Augustus 2021

Spa Racing Festival

Circuit Spa Francorchamps (BE)

16/17 Oktober 2021

Hankook Finale race

TT Circuit Assen

30 / 31 Oktober 2021

De Ford Fiesta Sprint cup

– Betrouwbare Ford Eco Boost 1.0 liter motor ca. 150PK

– Een sportieve uitstraling van de Ford Fiesta ST Line in race uitvoering

– Officieel Nederlands Kampioenschap goedgekeurd door de KNAF

– Ondersteuning door Ford Nederland en Ford Europe.

– Organisatie, marketing en publiciteit door ervaren V-Max Racing Management B.V

– Uitgebreide televisie programma’s op RTL7

– Deelname aan een aantal topevenementen en 4 verschillende circuits.

– Ervaring opdoen in het rijden met slicks en regenbanden , afstellen en set up.

– Lage running kosten door standaard onderdelen en hoge betrouwbaarheid

– Onderdelen service en voorziening op het circuit aanwezig.

– Bandenpartner Racetyre BV / HANKOOK op het circuit aanwezig.