Junior Program

Het NXT Junior Program

Uniek in Nederland: Het NXT Racing junior program.

Vele kinderen dromen er van ooit zelf met auto’s te kunnen racen en zien Max Verstappen als hun grote voorbeeld. Max Verstappen groeide vanuit de kartsport, via de formule 3, door naar de autosport en zat enkele jaren later in de F1. Echter is dit niet voor iedereen weggelegd.

Maar is de autosport dan niet haalbaar voor vele? Zeker wel! En wij helpen jou hierbij!

Via het NXT Racing junior program helpen wij jou vanuit de karting naar de autosport!

Als coureur van het NXT Racing team wordt je begeleid door ervaren coureurs met vele ervaringen en succesen in de kart en autosport. Samen met onze instructeurs klim jij via ons stappenplan van de kartsport naar de autosport. En dit allemaal binnen het zelfde team!
Maar dat is nog niet alles, want door jou ervaring in bepaalde klasses, kan jij, als NXT teamlid, ook de jeugdige rijders die beginnen aan hun stappenplan, helpen bij hun eerste stappen. Zo helpen we elkaar naar een NXT level. Ook is het mogelijk om vanuit de kartsport in te stappen in het NXT junior program wanneer je al een eigen kartcarriere bent begonnen en de overstap wilt maken naar de autosport.

Als rijder van het NXT Racing Junior program begeleiden we jou niet alleen op de baan om sneller te worden, maar ook naast de baan zorgt ons opleidingstraject dat jij een compleet coureur wordt. We nemen je al op jongen leeftijd mee naar onze autosport evenementen waar we je laten kennis maken met jouw volgende stap. Ook op het gebied van media en sponsoring zullen wij jou bijstaan met vele tips en tricks. Hiermee ben jij helemaal klaar voor je nieuwe uitdagingen!

En dit alles doen we allemaal met het belangrijke ingrediënt; Plezier. Bij ons staat plezier op één. Zonder plezier in wat je doet ga je nooit bereiken wat je wilt bereiken. Wij pushen onze rijders niet, staan op één lijn met onze rijders en brengen op een rustige en plezierige manier onze ervaringen over op onze rijders. Dankzij deze manier van werken groeien onze rijders veel sneller en strijden we eerder en langer met onze rijders voor de podiumplaatsen.

Junior Program stappenplan

Stap 1

NXT Karting School

Vanaf 5 jaar

Stap 2

NXT GP Dutch Open

Vanaf 6 jaar

Stap 3

NXT Junior Autosport Experience

Vanaf 10 jaar

Stap 4

NXT Junior Cup

Vanaf 10 jaar

Stap 5

NXT Racing School

Vanaf 13 jaar

Stap 6

DNRT/ACNN Autosport races

Vanaf 15 jaar

Stap 7

V-Max Autosport Events

Vanaf 15 jaar


Heb jij interesse om je aan te sluiten bij ons NXT Racing junior program en de overstap de maken vanuit de karting naar de autosport? En ben jij klaar voor een nieuw avontuur met een ambitieus, gedreven, jong en succesvol raceteam om je heen? Neem dan contact met ons om wie weet zien wij elkaar snel voor een eerste kennismaking.

Contact