Mazda MX5 Cup

Over de cup

Ook in 2021 zal NXT Racing actief zijn in de Mazda MX5 cup. Na vele succesvolle jaren, waarin het team 3x vice kampioen werd en in 2016 de algemene Nederlandse titel won met Youri Verswijveren, zal het dit jaar vier coureurs gaan begeleiden in de strijd naar de titel in zowel het algemene klassement als in het rookie klassement.

De Mazda MX5 cup is één van de grootste raceklasse in Nederland en start haar races met maar liefst 40+auto’s. Deze open auto’s hebben een topsnelheid van 190 kilometer per uur en de coureurs geven elkaar geen enkele centimeter cadeau. In 2020 staan de circuits van Assen, Zandvoort, Zolder en Spa-Francorchamps klaar voor fenomenale deur-tegen-deur races.

De auto voor de MaX5 cup is een nagenoeg standaard Mazda MX-5 1.6L type NA, bouwjaar 1990 – 1993. Wereldwijd is dit de meest voorkomende uitvoering van de MX-5 en daarom prima te verkrijgen tegen aantrekkelijk prijzen. De MX-5 cup auto heeft 130pk, 148nm koppel en heeft een gewicht van 960kg. Daarnaast wordt de auto aangepast op verschillende punten om de auto sneller en veiliger te maken.

Om de MX-5 raceklaar te maken zijn een klein aantal wijzigingen verplicht.

 • Rolkooi
 • FIA Racestoel en gordels
 • Brandblusser en sleepogen
 • Gaz schokdempers
 • Team Dynamics racewielen & Interstate banden
 • Interieur verwijderen behalve dashboard
 • Race remblokken, remolie en staalomwikkelde remleidingen
 • Accu verplaatst naar het midden van de kofferbak
 • Open Luchtfilter systeem
 • Race uitlaat vanaf het uitlaatspruitstuk
 • Polyester koplamp afdekplaat met luchthapper

Wouter Jansen

Jong, talentvol en super snel! De pas achtienjarige Wouter Jansen maakt dit seizoen zijn debuut in de Mazda MX5 cup. Na jaren lang te hebben gekart en enkele races te hebben gereden in de Peugeot 206 GTI Cup stapte Wouter dit jaar in een nieuwe uitdaging samen met NXT Racing. Zijn doel? Strijden voor de bekers!

Dominique Müller

Een nieuwe naam maakt zijn intreden in de autosport; Dominique Müller. Voor vele is dit jonge, Beverwijkse talent geen nieuwe naam, want zijn naam was vaak voorin de te vinden in de Nederlands kartsport. In 2021 maakt Dominique zijn autosport debuut en wilt hij voor de titel gaan in de rookie cup van de Mazda MX5 cup. Daarnaast heeft Dominique ook zijn zinnen gezet op een plek in de kopgroep van het algemene kampioenschap!

Jeff Hagelen

Nadat zoon Devon in 2019 al zijn debuut maakte als NXT Racing coureur, zal ook vader Jeff in 2021 debuteren. Comeback kid Jeff zal echter niet nieuw zijn in de autosport, want na een racebreak van vele jaren keert Jeff terug achter het stuur van het raceauto met maar één doel; Strijden voor het kampioenschap!

Paul Hoekstra

Ondernemer in hart en nieren Paul Hoekstra werd door collega Jeff Hagelen besmet met het racevirus en besloot in 2019 zijn racelicentie te halen. Sinds dat moment is het racevirus in Paul meer en meer zijn werk gaan doen waarna besloten werd deel te nemen aan de Mazda MX5 cup in 2021. Als rookie in de sport legt Paul de lat gelijk hoog, want bekers winnen staat op zijn to do list voor 2021!

Mazda MX5

Engine: 1.6 Litre, Straight four

Power: 130 HP

Torque: 157 Nm

TOP: 190 km/h

Racekalender 2021

Racedag 1

Circuit Zandvoort

NNB

Racedag 2

Circuit Zolder (BE)

NNB

Racedag 3

Circuit Zandvoort

NNB

Racedag 4

Circuit Zandvoort

NNB

Racedag 5

TT Circuit Assen

NNB

Racedag 6

Circuit Zandvoort

NNB

Keep me updated