PTC Racing Cup

Over de cup

Dit jaar maakt NXT Racing zijn debuut in de PTC Racing Cup van de ACNN. De PTC Racing cup is al sinds 2011 actief en rijdt dit seizoen zijn 10-jarig jubileum. PTC staat voor Peugeot 107, Toyota Aygo en Citroën C1. De kleine boodschappenauto’s zijn op het eerste oog natuurlijk niet te meest heftige raceauto maar schijn bedriegt, want achter het schattige uiterlijk zit een onwijs leuke en uitdagende raceauto.

30 Gelijkwaardige PTC Racing Cup auto’s strijden dit seizoen om te prijzen. Vele jonge coureurs maken de overstap van de karting naar de autosport en leggen hun basis hier. De auto’s zijn klein en compact en voelen daarom aan als een snelle kart met versnellingen. Dé ideale opstapklasse als jij wilt beginnen in de autosport!

Dit seizoen racen wij met twee jonge talenten mee om te titel in de PTC Racing Cup. Sepp Peters en Bas Draijer strijden namens NXT Racing voor de prijzen.

Sepp Peters (16)

De zestienjarige Sepp Peters maakt dit seizoen zijn autosport debuut in de PTC Racing Cup. zonder een voortraject te hebben afgelegd in het karten gaat het racen Sepp heel goed af. Tijdens zijn racecursus op Zandvoort liet Sepp al top 5 tijden noteren, dat beloofd dus wat voor het seizoen!

Bas Draijer (15)

Onze tweede PTC Racing Cup coureur voor 2021 is Bas Draijer. Bas maakt vanuit het NXT Junior team de overstap van het karten naar de autosport. Ook Bas heeft in de voorbereiding na het 2021 seizoen al laten zien te beschikken over de juiste racesnelheid om in de top van het veld mee te doen. Wij hebben er alle vertrouwen in!

PTC Racing Cup

Engine: 1 Litre, 3 Cyl.

Power: 80 HP

TOP: 170 km/h

Racekalender 2021

ACNN

TT Circuit Assen

21 Maart 2021

ACNN

Circuit Zolder (BE)

30 April 2021

ACNN

Circuit Zandvoort

29 Mei 2021

ACNN

TT Circuit Assen

6 juni 2021

ACNN

TT Circuit Assen

12 September 2021

ACNN Finale race

Circuit Zandvoort

30 Oktober 2021