Karting

Karting

De perfecte beginstap voor een succesvolle racecarrière is de kartsport. Vele grote coureurs legde hun basis al op jonge leeftijd in de kartsport. Denk hierbij aan Michael Schumacher, Sebastiaan Vettel en natuurlijk onze eigen Max Verstappen.

Sinds 2016 is NXT Racing actief binnen het Nederlands kampioenschap 4-takt karten. Dit doen wij met een eigen junior team. Binnen ons junior team zijn 10 rijders actief die in drie verschillende kartklassen strijden om de bekers en de titels in het NK 4-takt. Wij zijn actief in de Parolin Rocky klasse, de RK1 klasse en de Rookie4shift klasse met coureurs tussen de 7 en 17 jaar oud.

De opzet van het NXT Racing Junior Team is anders dan die van vele teams. Bij ons junior team staat de begeleiding van de rijder centraal. NXT Racing levert geen karts, wij leveren kampioenen! Samen met een groep enthousiaste en ervaren instructeurs brengen wij onze rijders op een plezierige en rustige manier naar een next level. Geen gepush, geen geschreeuw, maar met passie en plezier. Wanneer onze rijders ontspannen en met een bigsmile in hun kart stappen, volgen de gewenste resultaten vanzelf.

Driver line-up 2019

Parolin Rocky:

05. Bas Verdoold
12. Devon Hagelen – Rookie 
16. Tim van Elleswijk
22. Roan van de Kerkhof
30. Kas de Kreek – Rookie
57. Maikel Schilders – Rookie

Parolin RK1:

15. Olaf Verkuyl
17. Sky Defourny

Rookie4Shift:

03. Mika Vos
23. Senne Vos

Bas Verdoold (11)

Bas Verdoold begint aan zijn vierde seizoen bij NXT Racing en heeft dit jaar maar 1 doel: Strijden voor de NK titel in de Parolin Rocky klasse.

Devon Hagelen (7)

De altijd vrolijke Devon Hagelen begint aan zijn eerste seizoen binnen het NK 4-takt en binnen NXT Racing. Devon wilt dit jaar een hoop leren en gaat voor een plek in het middenveld van de Parolin Rocky Klasse. 

Tim van Elleswijk (11) 

Net als teamgenoot Bas wilt onze Tim van Elleswijk ook dit jaar gaan strijden voor de NK titel in de Parolin Rocky klasse. Na een indrukwekkend debuut seizoen in 2018, met een P3 in de Rookie klasse, lijkt ons dit een realistisch doel!

Roan van de Kerkhof (9)

Onze Roan is een vechter op de baan die zich vastbijt in zijn tegenstander en niet je er niet zomaar voorbij laat. Met deze instelling is een top vijf in het NK 2019 zeker te haalbaar!

Kas de Kreek (10)

Cool en gefocust, dat kenmerkt onze Kas. Kas de Kreek begint dit jaar aan zijn eerste seizoen binnen het NK 4-takt en gaat vol gas voor de NK titel in de Parolin Rocky Rookie klasse.

Maikel Schilders (11)

Maikel Schilders kruipt in de voetsporen van zijn racende vader Rudy door in 2019 zijn eerste NK 4-takt seizoen te gaan rijden in de Parolin Rocky Klasse. Maikel zijn doel is strijden voor de bekers!

Olaf Verkuyl (12)

Olaf Verkuyl is een van onze twee toppers in de RK1 klasse. Na een indrukwekkend debuutjaar zijn wij benieuwd hoeveel bekers Olaf dit jaar binnen weet te halen voor het team.

Sky Defourny (11)

NXT’er van het eerste uur is Sky Defourny. De snelle man uit Vinkeveen gaat dit jaar voor een top vijf in het algemeen klassement van de RK1 klasse en wie weet wel meer!

Mika Vos (17)

De ”oudste” coureur uit ons junior team is de zeventienjarige Mika Vos. De snelle Mika racet samen met zijn broertje Senne in de nieuwe Rookie4Shift klasse waar hij zal strijden voor de bekers!

Senne Vos (15)

Het jongere broertje van Mika, Senne, gaat dit jaar de strijd aan met zijn broer in de Rookie4shift klasse. Senne zijn snelheid ligt hoog, hij is niet bang, dus strijden voor de bekers zal hij zeker doen!

Racekalender 2019

Chrono NK 4-takt

Kart Centrum Lelystad
9 & 10 Maart 2019

Chrono NK 4-takt

Circuit Park Berghem
20 & 21 April 2019

NXT GP 2019

Circuit Pottendijk Emmen
11 & 12 Mei 2019

Chrono NK 4-takt

TT Junior Track Assen
1 & 2 Juni 2019

Chrono NK 4-takt

Raceway Venray
6 & 7 Juli 2019

Chrono NK 4-takt

SHW circuit Strijen
31 Augustus & 1 September 2019

NXT GP 2019

Karting Den Burg Texel
28 & 29 September 2019

Chrono NK 4-takt

Circuit de Landsard
12 & 13 Oktober 2019