NXT Racing maakt droom debuut in de Ford Fiesta Sprint Cup

Anderhalve week voor het eerste evenement van de Ford Fiesta Sprint Cup was het nog onzeker of NXT Racing aan de start kon verschijnen i.v.m. last minute afgehaakte sponsoren. Toch werd de moed niet opgegeven dankzij enkele sponsoren vanuit het junior team. Zo konden Youri Verswijveren en Jorn Boertien toch aan de start verschijnen om zich in de picture te rijden voor het grote publiek. Met minimaal budget werd het avontuur gestart!

Zonder voorbereiding en zonder te testen begon NXT Racing aan het weekend. Youri en Jorn hadden nog nooit in hun Ford Fiesta getraind en begonnen dus compleet blanco aan het weekend. Tussen de grote teams met veel ervaring was het toch wel even zoeken naar de juiste afstellingen. De versnellingsbak problemen in de vrije training hielpen daar zeker niet bij. Na een half uur rijden in de eerste vrije training begaf de versnellingsbak het en werd kostbare rijtijd verloren. Met een nog mindere voorbereiding begon het Zandvoorste team aan de kwalificatie training die gereden zou worden door Youri. Met een minimale voorbereiding wist Verswijveren zijn Fiesta op een keurige vierde plaats te kwalificeren, met een kleine afstand van P1.

Race 1 werd gestart via een omgedraaide top 10 van de kwalificatie, waarmee de nummer 1 op P10 start, en P10 op P1. Verswijveren moest deze race dus vanaf een zevende plaats starten, maar wist met een briljante openingsronde al door te stromen naar P2 na één ronden racen. Niet veel later was ook de leider in de race ingehaald en wist Verswijveren weg te rijden van de rest van het veld. Dominerend wist de jonge Zandvoorter de eerste race van het jaar te winnen, zowel algemeen als in de junioren klasse! Een absoluut droomdebuut voor NXT Racing!

Tijdens de tweede race van het weekend was het teamgenoot Boertien die mocht strijden voor de podiumplaatsen. De lat lag, na het resultaat van de eerste race, erg hoog, maar Boertien liet zich niet gek maken. Met een mooie P3 algemeen en P2 in de junioren klasse wisten Verswijveren en Boertien genoeg punten bij elkaar te scoren om als kampioenschapsleider in het algemene klassement én het junioren klassement Circuit Zolder te verlaten! Een droomstart van het seizoen, wat nog onzeker is of het afgemaakt kan worden wegens het nog niet rond hebben van het budget..

De aankomende weken zal NXT Racing druk aan de slag gaan met het binnenhalen van nieuwe sponsoren, waarmee hopelijk deze goede start van het seizoen kan worden voortgezet.

Zondag 9 juni zal om 14:30 een samenvatting van de races op Zolder te zien zijn op RTL 7, met NXT Racing in de hoofdrol!

Wij danken onze sponsoren:

– Tomcat Orange
– Auto en Camperservice Gert Boertien
– Hotel de Pelikaan Texel
– One2Wash
– Iunxi
– Cyso
– Fuga
– L. Joren autoschade
– Colourprofile
– Jumiko
– De bandenbeurs
– V-Max Racing management

Foto’s: Rob Blank + Racexpress


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *