NXT Racing pakt 7 bekers na succesvol NK 4-takt op Berghem!

Na een koude en natte opening van het NK 4-takt seizoen 2019 in maart waren de weersomstandigheden tijdens het tweede NK event gelukkig een stuk beter. Onder een stralende lentezon wisten wij met 11 rijders 7 bekers in de wacht te slepen, waaronder opnieuw een dominantie bij de Parolin Rocky!

Want opnieuw waren onze Parolin Rocky rijders niet te stoppen. En vooral Tim van Elleswijk en Bas Verdoold niet. Beiden heren hadden nog iets recht te zetten voor zichzelf na een teleurstellend eerste NK. Vooral Tim, die het eerste NK helaas grotendeels moest missen wegens een herstellende breuk in zijn elleboog. Hij is hiermee door zijn schrapresultaten heen en moest en zal dus alleen maar top 3 finishes nodig hebben. En dit lukte! Want met een P1, P2 en een fantastische P1 in race 3 wist Tim van Elleswijk het dagklassement te winnen!

Maar daarbij gaan alle credits ook uit naar teamgenoot Bas Verdoold, die als een ware teamplayer nadacht over zijn lange termijn doel, het winnen van het NK, en na een P2 in race 1 en een P1 in race 2, besloot om Tim de héle race op te duwen, tot aan de finish toe, en zo samen een 1-2tje voor het team binnen te slepen in het dagklassement! Hierbij sleept Bas ook P1 in het NK binnen en rijdt hij op Assen met de gouden nummer 1!

Trots! Volwassen gereden door twee beginnende tieners!

Onze andere kampioenschapsleider bij de Rocky’s, Kas de Kreek, kende na een dominerend regen weekend een iets moeilijkere racedag op Berchem. Na een klein foutje in race 1, waarbij hij terugviel van P2 naar P5, wist Kas zich niet meer terug te vechten naar de top 3 algemeen, maar streed hij keihard voor zijn P5 algemeen maar nog belangrijker, zijn P1 in de Rookie klasse. Uiteindelijk scoorde Kas weer onwijs goede punten, want met een P5 algemeen en een P2 bij de Rookies ging Kas met twee bekers naar huis en staat de 11-jarige Kas ook nog eens op P2 in het NK en P1 bij de Rookies! Dus ook de gouden 01 blijft binnen het team!

Strijdluchtig gingen onze andere Rockys ook de strijd aan, maar dat het geluk niet altijd aan onze kant staat maakte o.a. Devon Hagelen en Maikel Schilders tegen. Beiden mannen kwamen, na contact met andere, in de problemen waardoor een goede klassering er helaas niet in zat. Zonde, want de snelheid was erg goed! Roan vd Kerkhof vocht net buiten de1 top 6 zijn duels uit wat er nu wel voor zorgt dat hij in de top 10 van het NK staat. Super!

Bij de RK1’s stonden vreugde en verdriet heel erg dicht bij elkaar. Te beginnen met de vreugde, want met de dubbele P2, zowel bij het algemene veld als bij de Parolin RK1’s, wist onze Olaf Verkuyl hele goede zaken te doen voor het kampioenschap! Op zijn favoriete baan wist Olaf genoeg punten binnen te halen waardoor hij nu op een P3 in het NK staat!

En dan de pechvogel maar in onze ogen doorzetter van het weekend. Sky Defourny. Kei en keihard getraind, volle focus, en een racepace die zeker goed was voor een top 3 klassering, en misschien wel meer. Met een P1 in de vrije training en een P5 in de kwalificatie zat Sky er goed bij. Helaas werd Sky in race 1 van de baan gereden vanaf P4, maar vocht hij zich vanaf P15 terug naar P6. In race twee ging het opnieuw mis, na een zware crash vanaf P5. Veel schade maar vooral opnieuw een domper voor Sky. Maar opgeven deed hij niet, want vanaf P20, mét een kromme achteras, vocht Sky zich, na een mega crash, terug naar P9.

Op mentaliteit toch nog redelijke punten gepakt waarmee Sky nu op een P6 staat in het NK, maar hier zat veel meer in! Op Assen ga je je verdiende beker pakken!

De laatste beker kwam vanuit het racekamp Vos. Mika en Senne Vos gingen samen opnieuw de strijd aan op een voor hun onbekend circuit met hun R4S kart. Het tempo zat er op de vrijdag en zaterdag al goed in, maar op zondag kwam het er niet helemaal lekker uit! Mika wist strijdend naar P2 P3 en P2 te rijden wat resulteerde in een P3 in het dagklassement. Senne viel net buiten het podium met een P4.

Dit weekend reed er ook een derde Vos mee in het team, Rinse. Rinse reed zijn eerste NK race en streed dit weekend vooral tegen zijn rondetijden. Het niveau en het motorvermogen van de andere rijders lag net nog even te hoog voor Rinse om aan te sluiten, maar toch genoot de kleine Texelaar het gehele weekend gezien aan zijn big smile!

Wij danken de Chrono voor de perfecte organisatie van het weekend en kijken vol goede moed uit naar het volgende NK 4-takt op Assen!#ChallengeTogether #NXTJuniorteam
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *