NXT Racing schittert tijdens kletsnat eerste NK 4-takt!

NXT Racing schittert tijdens kletsnat eerste NK 4-takt in Lelystad!

Afgelopen weekend stond het eerste NK 4-takt weekend van 2019 op de kalender. Op een stormachtig en doorweekt Kartcentrum Lelystad werden de eerste drie races van het nieuwe seizoen verreden. En met succes, want NXT Racing verliet het circuit met vier top drie klasseringen in de kampioenschappen met als hoofdrolspeler Kas de Kreek!

De gehele winter trainde Kas keihard om beter, sneller en constanter te worden, vooral in de regen. Waar andere al in de kantine aan het opwarmen waren, was het Kas die in de stromende regen doorbleef rijden tot de tank leeg was, de vlag viel of dat het te donker was om verder te gaan. En dit harde werken werd dit weekend keihard beloond, want met pole, P1 in heat 1, P1 in heat 3 en P2 in de finale heat is Kas de nieuwe kampioenschapsleider in zowel de Parolin Rocky klasse, als in de Parolin Rocky Rookie klasse! Chapaeu Kas, dik en dik verdiend!

Maar naast de top prestatie van Kas zijn we net zo trots op de prestaties van onze Bas racing! Onze kersverse winterkampioen van de Parolin Rocky klasse was eind 2018 al ‘’ on fire ‘’ en wilt ook dit seizoen keihard knallen voor de bekers! En das Bas hier klaar voor is, liet hij gelijk zien door op P2 te kwalificeren, P2 te pakken in heat 1 en een overwinning te boeken in heat 2! Helaas ging het in de opwarmronde van de finale heat mis, waardoor Bas als laatste, P24, moest starten. Met het mes tussen de tanden knalde Bas zich door het veld heen en finishte keurig als achtste. Helaas betekende dit, wegens een andere puntentelling voor de bekers dan gebruikelijk, geen beker, want die werden verdeeld over de top 5 van de finale.. Vreemd, maar het is niet anders. Wel mag Bas met een opgeheven hoofd Lelystad verlaten met een P3 in het algemeen klassement en een portie gedrevenheid om op Berghem met de grote bekers naar huis te gaan! Top Bas!

Een andere Rocky beker voor het team kwam van Maikel Schilders. NK debutant in 2019 Schilders reed op zaterdag, op een droge baan, de zelfde tijden als Bas en Kas, en kon hiermee zomaar voor een top vijf klassering algemeen mee gaan doen. Helaas voor Maikel regende het behoorlijk en was de enige droge plek op Lelystad binnen in de kantine. Maar opgeven deed hij niet, wat resulteerde in een mooie P5 in de Parolin Rocky Rookie klasse! Een goed begin is het halve werk Maikel! Op Berghem gaan we voor de top 3!

De andere Rocky mannen kende een pechvol maar ook hoopvol weekend. Te beginnen met Roan Van de Kerkhof, die met zijn tempo keurig in de top 10 rond reed, maar in beiden heats werd Roan meerdere keren er af gebeukt. Gelukkig herpakte Roan zich met een P1 in de second change heat en knokte hij zich in de finale vanaf P19 terug naar P11! Een top prestatie! Ook de jongste topper van het team, Devon Hagelen, kende een weekend waarbij de snelheid goed was voor een top 10 prestatie, maar andere deelnemers het helaas nodig vonden om de kleine, snelle man van de baan te drukken. Maar ook Devon vocht zich terug in de finale door vanaf P21 terug te rijden naar een P16! Super Dev!

De meeste pech kende Tim van Elleswijk. Een van de snelste Rocky rijders van Nederland brak een paar weken voor het NK zijn elleboog en wist gelijk dat het NK op KCL te vroeg zou komen. Toch gaf Tim alles voor een spoedig herstel, mocht hij voor het NK over van gips naar drukverband, spaarde alle krachten door geen vrije training te rijden en zo te kunnen knallen in de races. De pretogen in zijn helm deden ons smelten, hij zat eindelijk weer in zijn geliefde kart! Helaas deed zijn arm nog te veel zeer om te racen en stopte hij na enkele rondes zijn kart met tranen in de nog eerder stralende ogen. Trots zijn wij wel, want Tim ontpopte zich als teamplayer door zijn teamgenoten te helpen en aan te moedigen i.p.v. verdrietig in de bus te zitten! In Berghem ga je knallen, dan is het podium weer van jou!

Naast de Rockys rijden wij ook in 2019 weer met onze RK1 toppers Olaf en Sky. Beiden heren willen dit jaar mee gaan strijden voor een top vijf in het NK. Dat dit lastig zou worden op KCL, waar vele RK1 rijders bijna wekelijks rijden, was de heren bekend, maar toch gingen ze er vol voor, en met succes! In de stromende regen wist Olaf, dit weekend ondersteund door monteur Alex van Loenen, race 1 en race te finishen als zesde, net buiten de top vijf. Helaas ging het, vanaf P5, in de derde race mis voor Olaf wegens een haperende motor en een fout van Olaf zelf. Hij wist zich vanaf achteraan het veld nog wel terug te vechten naar een P11. Sky Defourny Racing begon sterk aan race 1 maar viel dankzij een 3 seconden straf terug naar P10. Met het mes tussen de tanden vocht Defourny zich terug naar P9 in race twee en P8 in race drie. Een prima prestatie en vooral prima punten! Het niveau van de RK1 ligt hoog dit jaar, maar tussen de vaste KCL rijders wisten Olaf en Sky zich al direct vooraan het veld te laten zien dit jaar. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Olaf en Sky op de ‘’grote’’ banen gaan knallen en met de bekers de paddock gaan verlaten!

Normaal sloten wij nu ons wedstrijd verslag, maar in 2019 versterkt de Rookie4Shift klasse onze verslagen. De Rookie4Shift, de R4S, kende haar NK debuut dit weekend op KCL. De gebroeders Vos, Mika en Senne, strijden om de podiumplaatsen namens NXT Racing in deze nieuwe klasse. En met succes, want Mika Vos gaat de boeken in als eerste NK R4S polesitter ooit. De zeventienjarige Mika wist in de races, strijdend met o.a. RK1 kampioen van 2018, Mike Geel, en de verrassende debutant Robin Mens, te strijden om de overwinning, waarbij Mika zijn meerdere moest herkennen in Geel en 2x als tweede wist te finishen en 1x als derde. Hiermee was P2 in het dagklassement een feit en won Mika de eerste R4S beker voor NXT Racing! Top!

Broer Senne kende wat meer moeite met de regen maar wist zich wel keer op keer te verbeteren en kon het tempo van de top drie goed volgen. Met een P4, P6 en P6 staat Senne nu op een keurige vijfde plaats in het NK. Op naar de top drie!

Verkleund van de kou, doorweekt door de regen en snotterend van de wind verlieten wij Kart Centrum Lelystad. Maar één gevoel won het van deze negatieve gevoelens: Trots! Trots op ons team, trots op de sfeer en gezelligheid, trots op hoe we er bij staan en vooral trots op een team vol met talentvolle en snelle rijders!

Wij danken in het bijzonder nog even onze catering topper Anita van Elleswijk voor een heerlijke catering, Wendy Gruter en Marieke de Kreek-Haven voor de assistentie hierbij, top chef Jacco voor opnieuw een heerlijke NK BBQ op de zaterdag, Jorn BoertienCars van MullemWouter Kuip en Youri Verswijveren voor de begeleiding van onze coureurs, Mickel van Elleswijk voor alle hulp en steun bij iedereen die dat nodig had, Jelle Ventevoor de gave video beelden, Marit, het barmeisje van het Apollo hotel voor de goede zorgen, Kartphoto voor de geweldige foto’s en KCL en de Chrono Karting voor het organiseren van het NK 4-takt!

Tot over een maandje, tot op Berghem!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *