NXT Racing beleeft droomstart van 2019 op Strijen

Na een lange winterstop was het op 17 februari tijd voor de eerste racedag van 2019. Onze tien juniorteam coureurs beten het spits af tijdens de Kartfestival Wintercup op Strijen. En als de wintercup een voorboden is op het nieuwe seizoen, dan tekenen wij hier direct voor!

De Parolin Rocky’s lieten namelijk zien dat ze na een winter keihard trainen klaar zijn voor het nieuwe NK seizoen. Gedreven en vol vechtlust stapte onze jongste coureurs in hun Rocky karts en lieten zich direct van voren zien. In een sterk veld met 23 karts was één man heer en meester; Bas Verdoold. Onze eigen Bas was tijdens de laatste NK races al flink op snelheid met een P1 en een P2 in het dagklassement van de laatste twee NK raceweekenden en liet op Strijen opnieuw zien dat hij de man in vorm is in de Parolin Rocky Klasse. Met een dominerende Pole en twee overtuigende overwinningen mocht Bas zich winterkampioen van de Parolin Rocky klasse noemen!Maar daarachter volgde nog een snelle NXT’er, Tim van Elleswijk! Tim, de NK debutant van 2018, liet vorig jaar al zien dat hij een groot racetalent is door meerdere races te winnen. Samen met Bas was Tim het gehele weekend al de snelste en gingen zij samen voor een 1,2 finish in het dagklassement. En dit lukte! Na een harde maar faire strijd met Jarno Braam wist Tim beslag te leggen op tweede plaats en was de eerste 1,2’tje van 2019 binnen!

En dit 1,2’tje werd nog bijna een 1,2,3’tje, want achter Bas en Tim verraste Roan vd Kerkhof vriend en vijand door zich als derde te kwalificeren! Een resultaat die Roan zelf ook niet had verwacht omdat zijn doel voor 2019 lag op het strijden in de top 10. Vol spanning begon Roan aan zijn eerste race maar liet al snel zien dat het geen lucky shot was, maar dat het tempo van Roan goed genoeg is voor de eerste vijf! Na een mooie strijd met o.a. Jarno Braam en Fabian Feliciano Rebelo wist Roan keurig als vijfde te eindigen in het dagklassement. Een P5 die voor Roan zelfs nog een beetje teleurstellend voelde omdat hij wist dat er meer in zat. Dankzij kleine foutjes wisten Jarno en Fabian net de punten voor zijn neus weg te snoepen waardoor P5 het maximale was. Een top resultaat gezien het doel top 10 was!

This image has an empty alt attribute; its file name is 19-02-17KartFestivalStrijenD-1037-1024x682.jpgMaar dat waren nog niet alle NXT Rocky rijders in de top 10, want op P6 en P8 volgde NXT Rookies Kas de Kreek en Maikel Schilders. Beiden heren wisten zich na een, volgens hun zelf, teleurstellende kwalificatie, terug te vechten naar voren! Beiden heren lieten zien vechtlust te hebben en reden het tempo van de top vijf, dus dit moet tijdens het NK helemaal goed gaan komen.

En dan onze jongste rijders van het weekend; Devon Hagelen en Wesley van Elleswijk. Devon, 7 jaar oud pas, debuteerde dit seizoen binnen NXT Racing en liet gelijk zien dat hij het racen hem in het bloed zit. Leergierig, gedreven en goed luisterend naar zijn teamgenoten beschrijven Devon zijn eerste maanden binnen NXT het beste. Devon maakte dit weekend ook nog eens zijn ‘’echte’’ wedstrijden debuut en wist met een P14 van de 23 rijders hiermee goed te verassen! Het tempo van Devon was namelijk goed genoeg voor een plek in de top 10! Een plek waar hij in race 1 erg dichtbij kwam door als twaalfde over de streep te komen. Helaas maakte Devon in race twee een klein foutje waardoor hij iets terugviel, maar met een P15 in het dagklassement kan Devon meer dan tevreden zijn! Gastrijder Wesley van Elleswijk, de kleine broer van Tim, genoot van het weekend, verbeterde zijn eigen rondentijden per sessie en sloot het weekend af als 23e.

Naast de Parolin Rocky’s reden wij ook met drie RK1’s mee. Sky Defourny en Olaf Verkuyl rijden dit seizoen namens NXT Racing in de RK1 klasse. Helaas moest Olaf dit weekend overslaan ivm school, maar reden Mika en Senne Vos, onze Rookie4shift toppers, een wedstrijdje met de RK1 mee als voorbereiding op hun nieuwe avontuur. De snelle broers uit Texel lieten direct hun tempo zien, van Mika Vos kwalificeerde zich op P2! Een top kwalificatie. Broertje Senne kwam helaas niet verder dan P12 na het verkeerd inschatten van een straf (#vlaggie) en Sky Defourny, die het hele weekend het tempo had van de top drie, kwam dankzij een aanlopende rem niet verder dan P10.

Tijdens de race 1 was het Sky Defourny die zich opnieuw als inhaalmachine liet zien door vanaf P10 terug te rijden naar P5! Dat was net 1 plekje achter Mika Vos, die dankzij een slechte start, terug viel naar P4. Mika wist wel de gehele race mee te strijden voor P2, P3 en P4 maar kwam net iets te kort op het einde om zich terug de top drie in te vechten. Senne Vos kwam strijdend als 11e over de streep! Race twee ging Sky rustig door met waar hij mee bezig was in de eerste race; Inhalen! Al snel werd Mika Vos ingehaald en ging Sky de strijd aan met Jenson de Leeuw en Benck van Velzen voor P2 en P3. Na een paar pogingen te wagen kwam Sky niet voorbij Jenson en Benck en finishte keurig als vierde. Mika had opnieuw geen beste start en viel opnieuw plaatsten terug. Dit keer kwam hij echter in een groep met rijders terecht die net niet het tempo hadden van de eerste vier, en vol in de verdediging gingen voor hun positie. Dit koste Mika erg veel tijd waardoor hij niet verder kwam dan een zevende plaats. Senne Vos maakte een foutje, viel terug naar P15 en wist zicht keurig terug te vechten naar P13.

This image has an empty alt attribute; its file name is 19-02-17KartFestivalStrijenD-1598-1-1024x682.jpgWij kijken tevreden terug op de wintercup en kijken hoopvol uit naar het nieuwe NK 4-takt seizoen dat zal beginnen op 9 & 10 maart op Kart Centrum Lelystad.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *