Bas Verdoold pakt laatste NXT beker van 2018

Bas Verdoold pakt laatste NXT beker van 2018! Top weekend voor alle zeven rijders!

Koud, dikke kleding en spannende races; het laatste NK 4-takt weekend van 2018 leek wel een wintercup. Op circuit de Landsard reden onze Junioren hun laatste NK 4-takt races van het seizoen. Helaas viel er geen kampioenschap meer te behalen, of er moesten hele gekke dingen gebeuren, dus gingen onze jongens voor dag succes!

De winnaar van het voorlaatste NK, Bas Verdoold, wilde opnieuw toeslaan. Eenmaal van het podium geproefd te hebben wilde Bas niets anders meer. En opnieuw zou dit gaan lukken, dit keer niet met een P1 maar met een keurige P2 in het dagklassement! Bas heeft vanaf de racedag in Strijen het licht gezien en vielen er steeds meer kwartjes de juiste richting op, met op Assen het laatste setje. Bas bijt zich vast in zijn tegenstander en rijdt volwassener dan ooit te voren rond in zijn Rocky. Want met een P6, P2 en P1 tijdens de laatste drie races van het jaar liet Bas ons zien écht voor het Nederlands kampioenschap te kunnen gaan in 2019! Of Bas dit ook gaat doen in 2019 hopen we snel bekend te kunnen maken, maar als het aan ons ligt, gaan we voor! Bas, bedankt! Wij zijn trots op je!

Maar dat licht werd dit jaar niet alleen door Bas gezien, ook Tim vd Schepop ontpopte zich van snelle, maar lieve coureur tot een echte volwassen coureur met een enorme strijdlust. Tim pakte helaas nog geen dagoverwinning maar pakte tijdens de laatste races van 2018 wel keer op keer podiumplaatsen, het zat er dus aan te komen dat het moest gaan gebeuren. De dag begon goed, want met een P2 in race 1, dankzij een briljante inhaalactie, zag het er goed uit. Helaas was Tim iets te gretis bij de start van race 2 waardoor hij spinde en vanaf een 31e plaats weer moest terugvechten. Daar ging de droom van een P1, maar opgeven zou Tim niet doen! Met het mes tussen de tanden vloog hij naar P16 in race 2. Maar dit was nog niet genoeg, want Tim wilde meer! Vanaf P16 vloog Tim in één ronden naar P6 in race drie, om vervolgens als derde te finishen! Helaas kwam Tim nét een puntje te kort voor een algeme beker, maar wist Tim wel op P6 in het NK 4-takt 2018 te eindigen. En in 2019? Tim zijn twee-takt kart staat klaar, maar ook de Rocky is klaar voor een NK titel. De keuze is nu aan Tim en zijn vader, maar als het aan ons lag, lieten wij onze Tim niet meer los en gaan we nog één seizoen keihard knallen voor de NK titel in de Parolin Rocky Klasse! Onwijs bedankt Tim!

Onze andere Tim, van Elleswijk, had twee doelen dit weekend. Algemeen P1 pakken en P3 veiligstellen in het NK bij de Rookie deelnemers. De racedag zelf verliep niet probleemloos voor Tim, vanaf P1 werd hij helaas van de baan gereden en moest hij zich weer terug vechten, iets dat Tim als geen ander kan, want maak hem niet boos, want dan wordt hij alleen maar sneller! Van de twee doelstellingen werd  uiteindelijk de belangrijskte gehaald, P3 in het NK bij de Rookie’s. Een top prestatie voor Tim, die pas vanaf februari dit jaar buiten kart. Wat is het jaar snel voorbij gegaan en wat heb je veel geleerd en laten zien! Vanaf Venray zagen wij een andere Tim, een rustigere Tim met meer focus en meer drang om te leren en te winnen. En dat deed je! De een na de andere overwinning en dagklassement winst werd binnen gesleept. Trots, enorm trots zijn wij op je Tim! Op naar 2019, waar we samen, opnieuw een top drie bij het NK gaan behalen, alleen nu niet meer bij de Rookies!

En dan Roan, de kersverse Kart-4-fun kampioen in de Parolin Rocky klasse, wilde op zijn thuisbaan ook nog één keer knallen voor de winterstop. En hoe! Na een beetje pech in de kwalificatie moest Roan als 26e starten, maar dankzij een fout bij de opstelling startte Roan als 32ste van de 33 rijders. Roan kookte van woede, want zijn doel, top 20, was zo lastiger te halen. Maar niets leek onmogelijk voor Roan dit weekend, want in race 1 reed hij terug naar P21, in race 2 zelfs naar P14, en in race 3 zelfs, strijdend voor P10, naar P13! De doelstelling werd meer dan dik gehaald! Dit hadden wij, maar ook Roan, niet durven dromen! Wat een top prestatie van de kleine man! Dankzij deze races durven wij hem alvast wel te maken: Roan, in 2019 gaan we voor een top 10 in het NK 4-takt eindklassement!

Maar ook Ruben de Loos ging super! Na een ongelukkig weekend op Assen bij het voorlaatste NK, waar Ruben in de achterhoede van het veld eindigde, was Ruben dit weekend gebrand op sportief revanche. En dit lukte! Met een mooie P20, P19 en P15 wist Ruben zijn Rocky avontuur super af te sluiten! Voor Ruben is het nu tijd voor een nieuw avontuur, een nieuwe kart, meer vermogen en een schreeuwende 2-takt motor achter rechts achter zijn stoel. Veel succes!

Voor twee coureurs was het aan het begin van dit jaar al tijd voor een nieuw avontuur, een nieuwe kart en meer vermogen. Olaf Verkuyl en Sky Defourny stapte als jongste jongens van het veld in de RK1 klasse. Na een succesvol 2017, begonnen beiden heren eigenlijk weer opnieuw, want bijna alles was anders. Dit jaar stond ook in het teken van leren, ontdekken, fouten maken en gedurende het seizoen stijgen in de progressie. Dat hier af en toe een succesje bij zou ziten was alleen maar mooi meegenomen. Maar daar dachten de heren zelf, bij het laatste NK, anders over. Zij wouden nog één keer knallen en met een beker het seizoen afsluiten.

En dit lukte voor beiden heren bijna! Zeker voor Olaf Verkuyl, die dankzij een los geraakte ketting in race twee, zijn podiumkans zag vervagen. Maar wat reed Olaf sterk! Een mooie P4 in race 1, een lange tijd op P1 liggen in race 2, maar door de ketting moeten uitvallen, om vervolgens in race 3 vanaf P20 terug te rijden naar P6! Een top prestatie waar je absoluut trots op mag zijn!

Maar ook Sky had het zelfde doel, een doel wat met de vrije training erg realistisch leek: P4. Helaas ging het in de kwalificatie op nieuwe banden helemaal de verkeerde kant op.. P16.. Maar, zoals we Sky kennen, ging de focus er op, de ging Sky er voor! Uiteindelijk bracht dit hem naar P7 in race 3, waarbij hij als kleinste en jongste rijder van het veld niet bang was voor de grotere tegenstanders en vele rijders stuk voor stuk inhaalde met mooie inhaalacties. Een mentaliteit waarbij in 2019 écht voor de bekers gestreden kan gaan worden!

Dankzij deze goede resultaten eindigde Olaf op een P8 in het algemene NK en P5 bij de Parolin RK1, Sky komt keurig op P10 en P6 uit, en dit van de 27 deelnemers! Chapeu jongens! Wij zijn trots op jullie!

Dat was het dan, een seizoen is voorbij gevlogen! Maar we zitten niet stil en gaan gelijk door met onze winter trainingen om nog beter te preseteren in 2019! Daarnaast zullen we deze winter kennis maken met nieuwe rijders, werken we hard aan de 2019 editie van de NXT GP of Texel en zijn we ook bezig met een NXT GP op het vaste land. Hier hieroven volgt deze winter op onze Facebook pagina!

Wij danken al onze rijders, kartouders, supporters, de Chrono, Kartphoto.com en al onze kartvrienden binnen het NK voor dit onvergetelijke seizoen. Tot volgend jaar!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *