NXT Racing debuteert in 2019 in de Ford Fiesta Sprint Cup

NXT Racing zal in 2019, dankzij hoofdsponsor Tomcat Orange, debuteren in de nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup. Het ambitieuze team zal met twee Ford Fiesta’s aan de start verschijnen. Jorn Boertien (20) en Youri Verswijveren(23) zullen namens NXT Racing gaan strijden voor het officiële Nederlands Kampioenschap in deze opstapklasse voor jong autosport talent.

NXT Racing debuteerde in 2016 als team binnen de Nederlandse kart en autosport en is in de opvolgende jaren flink gegroeid. Naast dat NXT Racing een platform is waarbij iedereen terecht kan wanneer hij of zij iets in de racerij wilt doen, van karting tot autosport, en van wedstrijden rijden tot bedrijfsevents op snelheid, wil het jonge team ook een begeleidingstraject inzetten voor jong talent.

“ Als een van de weinige raceteams in Nederland creëren wij een directe doorgroei mogelijkheid vanuit de kartsport naar de autosport binnen hetzelfde team’’ zegt Youri Verswijveren, coureur en eigenaar van NXT Racing. ‘’ Wij willen laten zien dat er vanuit de karting ook direct betaalbare manieren zijn om vanaf je 15e al in de autosport te stappen’’ ‘’ Dit doen wij o.a. al door onze jongen talenten vanuit de karting over te laten stappen naar de Peugeot 206 GTI cup, maar we misten een vervolg stap hierop’’. ‘’ Met de Ford Fiesta Sprint cup hebben wij deze vervolg stap gevonden en kunnen wij deze toevoegen aan onze begeleidingsladder’’ verteld de jonge Zandvoorter trots. ‘’ Daarnaast willen we natuurlijk ook onszelf als rijders ontwikkelen, want dankzij Tomcat Orange kunnen wij ons zelf ook naar een NXT level krijgen.’’

Verswijveren zal samen met teamgenoot en begeleider binnen NXT Racing, Jorn Boertien, de strijd aan gaan voor het Nederlands kampioenschap in de Ford Fiesta Sprint Cup. ‘’ Ik denk dat wij samen heel ver kunnen komen, we zijn erg aan elkaar gewaagd en hebben de zelfde rijstyle. Dit zal erg helpen bij het vinden van de juiste afstellingen, maar ook zeker op de baan, waarbij we elkaar altijd rugdekking kunnen geven en zo samen de aanval in kunnen zetten’’, aldus Jorn Boertien. ‘’ Ook het samenwerken met ons eigen team, onze monteurs en overige teamleden, zal mee gaan helpen aan het bereiken van de podiumplaatsen: We Challenge together! ”

NXT Racing stapt samen met hoofdsponsor Tomcat Orange in de Ford Fiesta Sprint cup. Het Cyber security bedrijf uit Amsterdam en Pitssburgh begint aan haar eerste jaar als sponsor in de autosport. ‘’ Wij kijken erg uit naar ons eerste seizoen in de autosport’’ verteld Thomas Zetzsche, CEO/Co-founder van Tomcat Orange. ‘’ Onze passie ligt bij de autosport en het platform van de Ford Fiesta Sprint Cup biedt voor ons, en onze klanten, vele mooie mogelijkheden. ‘’ ‘’ Daarnaast zijn we vanuit het bedrijf erg progressief ingesteld en gaan wij alleen maar voor het hoogsthaalbare resultaat. Wij weten zeker dat wij met Jorn en Youri ook voor het hoogsthaalbare kunnen gaan in de Ford Fiesta Sprint cup’’ sluit Thomas Zetzsche af.

De nieuwe Ford Fiesta Sprint cup start na verwachting halverwege mei tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort. De organisatie verwacht een startveld van rond de 30 deelnemers. Met vele jonge talenten beloofd het een spannend seizoen te gaan worden. Het gehele seizoen zal ook te volgen zijn via RTL7, waarbij alle evenementen als samenvatting uitgezonden worden. Meer informatie over het nieuwe seizoen volgt snel!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *