NXT Racing vice kampioen Mazda MX5 cup teamkampioenschap 2018

Tijdens de DNRT finale races in oktober, vielen de beslissingen in verschillende raceklasses. Zo ook in de Mazda MX5 cup waarbij Zandvoorters Gudo d’Hont en Youri Verswijveren mee strijden. D’Hont en Verswijveren racen dit seizoen mee in het teamkampioenschap van de Mazda MX5 cup, een klassement speciaal bedoeld voor duo’s. Het gehele seizoen vocht Racing for Zandvoort samen met IL Motorsport voor de leidende positie. Beiden teams kende vele succesmomenten maar ook veel technische pech. Voor het Zandvoortse duo kampte het gehele seizoen met vele technische problemen.

Na het inzetten van schrap resultaten, het verwijderen van de slechtste vier resultaten, was het IL Motorsport dat met 12 punten voorsprong de finale racedag inging. Het was daarom ook de taak voor Youri om in ieder geval de eerste race te winnen, wilde de Zandvoorters nog kans maken op de titel. De dag begon ‘’goed’’ , want met een P8 algemeen en een P1 in de klasse stonden de Zandvoorters er goed bij. Maar ook nu bleek dat het tempo van de auto niet goed was, er zaten problemen in de aandrijflijn. De auto miste acceleratie snelheid, en dit werd goed zichtbaar in de eerste race. Verswijveren verloor direct bij de start al twee plaatsen en bleef lang hangen op P10 algemeen en P1 in de klasse. De Zandvoorter verdedigde met hand en tand maar kon op de rechte stukken niets doen. P8 bij de start werd een P14 bij de finish, en een P2 bij de teams. De titel droom viel uit elkaar door opnieuw technische problemen. Zonde.

Race twee en drie werden door d’Hont verreden, die wegens het missen van de rijdersbriefing ook nog eens achteraan het veld moest starten. Balen, maar aan de andere kant ook erg leerzaam voor de autosport rookie. Vanaf P30 wist Gudo, zonder enige meter gereden te hebben deze racedag, zich keurig terug naar voren te vechten naar een P21.

Het Zandvoortste raceteam sloot zo het seizoen af als vice kampioen in de Mazda MX5 cup tijdens het debuut seizoen van Gudo d’Hont. Een keurige prestatie! Op naar 2019!

Foto: Jelle Vente
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *