1,2,3’tje voor NXT Racing bij het voorlaatste NK 4-takt op Assen

Het heeft een tijdje mogen duren, maar na keihard werken, keihard trainen en het perfecte teamwork was eindelijk het verdiende 1,2,3’tje er bij de Parolin Rocky. Bas Verdoold, Tim van Elleswijk en Tim vd Schepop waren de te kloppen mannen tijdens het voorlaatste NK 4-takt op het TT junior circuit in Assen. Vanaf het eerste moment was het drietal al snel, en wanneer de samenwerkingstrein werd ingezet, zelfs bijna niet te stoppen. De NXT sneltrein zorgde bij de kwalificatie al voor een mooi resultaat, want met een eerste NXT startrij stonden Tim van Elleswijk en Bas Verdoold er erg goed bij! Tim vd Schepop stond op slechts 0,062 seconden achterstand op P5!

Het doel voor Bas en Tim E was duidelijk. Samen de eerste bocht doorkomen en wegrijden bij de rest van het veld. En dit deden ze! Tim van Elleswijk gaf het tempo aan en Bas Verdoold ging er achteraan. Samen reden ze 7,4 seconden weg bij de nummer 3 in de race dankzij opnieuw fantastisch samenwerken. De 1,2 was binnen, maar wat wist Tim vd Schepop te doen vanaf P5? Genoeg! Tim was de smaakmaker van de race. Tim kwam vechtend al snel maar P4, maar verloor na een spin van de nummer 3 voor hem veel plaatsen. Vanaf een P9 vocht Tim zich echter weer terug naar P4, waar hij net iets te kort kwam op P3, super!

Het doel voor race 2 was minstens net zo duidelijk; Copy + Paste van de eerste race. Dit keer was het Bas Verdoold met de beste start en schoof hij door naar P1. Tim van Elleswijk sloot aan op P2, gevolgd door Tim vd Schepop op P3. De sneltrein was weer compleet en het tempo werd aangevoerd. Als aan een touwtje reden de drie weg bij de rest van het veld, maar een rijder was slim genoeg om enkel en alleen maar mee te gaan met de drie; Fabian Feliciano Rebelo. Fabian probeerde aan te haken en viel de laatste rondjes nog wel aan, maar dankzij fantastisch verdedigend rijden van Tim vd Schepop kon hij nergens er voorbij en was de eerste 1,2, 3 van het NXT Racing, en de eerste P1 van Bas Verdoold, een feit! Briljant!

Bij race drie waren de deelnemers achter de top drie erg scherp, want de trein moest snel gebroken worden om de dominantie te stoppen. En dit lukte. Al snel kwamen meerdere rijders bij de eerste bochten brutaal naar voren en werd de machtige trein gebroken. De rijders moesten het nu zelf doen en het maximale er uit halen. Dit lukte voor Bas Verdoold met een P2, maar dankzij flink wat beuken van andere rijders vielen Tim en Tim terug naar P5 en P8. Zonde, want die laatste P8 van Tim vd Schepop zorgde er voor dat we net geen 1,2,3 op het algemeen podium hadden.

Wel kregen we een onvergetelijke P1 voor Bas Verdoold, P2 voor Tim van Elleswijk, tevens ook P1 bij de Rookies, en een P5 voor Tim vd Schepop, 2 punten achter P3 en gelijk met P4. Super jongens, wij zijn enorm trots!!!!

Trots zijn we ook zeker op Roan vd Kerkhof die zich tijdens het NK op Assen opnieuw liet zien! Roan, bezig aan zijn eerste seizoen in de karting, begint steeds meer en meer naar de top 15/20 van het klassement te komen en rijdt qua tijden al binnen 0,8 seconden van de top drie! Ook dit weekend liet hij zich zien en vocht hij zich mooie P27. Misschien niet het gewenste resultaat, maar wel liet Roan zijn potentie qua tijden zien! Wij zijn er van overtuigd dat Roan on 2019 in de top 10 mee rijdt! Net iets achter Roan eindigde Ruben de Loos op P31. Een ietwat teleurstellend resultaat gezien het tempo van Ruben op de vrijdag en zaterdag, want een plek in de top 20 zat er qua tempo zeker in!

Nieuw dit weekend was onze zesde Rocky, Kas de Kreek. Onze nieuwe aanwinst voor 2019 liep alvast een weekendje op de proef mee binnen het NK circus en binnen ons team. En dat we gaan genieten van Kas in 2019, werd ons gelijk duidelijk! Kas is een heerlijke rijder om mee te werken, rustig, ambitieus, leergierig en snel! En dat laatste bewees hij gelijk in de kwalificatie door zich bij zijn eerste NK als 8e van de 33 deelnemers te kwalificeren. In de races moest Kas helaas genoegen nemen met een plek in het middenveld omdat het racen bij het NK er een stukje harder aan toe gaat dan bij clubraces. Maar Kas liet wel, in het veld, en binnen ons team, zijn kaartje achter voor 2019. Onthoud zijn naam: Kas de Kreek!


En dan, de RK1’s. De twee kleine jongens tussen de grote mannen. Sky en Olaf hadden het lastig, erg lastig. Het tempo was niet goed genoeg, en wat we ook probeerde, het gat naar de top tijden op de zaterdag bleef 1,5 seconden. Maar de jongens gaven niet op, want na een trackwalk op de zondag ochtend, een paar motiverende woorden en een gedreven mindset was op zondag ochtend opeens het tempo helemaal terug! Trots als een pauw zagen we hoe Sky en Olaf P11 en P12 pakte in de kwalificatie. Misschien niet de beste kwalificatie uitslag, nee, maar wel was het gat naar P1 nog maar 0.4 seconden en stonden de jongens met een verbetering van slechts 0.2 seconden in de top 5. Super! Never Give Up!

In de races werd het zelfs nog een stuk beter, want vechters Olaf en Sky bleven nu doorgaan in hun stijgende lijn. Dit resulteerde in een mooie P8 P7 en P6 voor Olaf en een mooie P10, P9 en P10 voor Sky! De jongste jongens van de klas flikte het toch weer mooi om zich zo te laten zien tussen de grotere en oudere jongens! Super! Op naar het laatste NK!
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *