NXT Racing beleefd succesvolle racedag op Assen!

Op dinsdag 22 mei stonden 4 van onze raceauto’s klaar voor de tweede en derde racedag van het 2018 seizoen. De verhuurauto’s worden klaar gemaakt voor 24 juni, dus waren het enkel Marciano van Ling , Wouter Jansen (beiden 206 GTI cup), Jorn Boertien (Westfield cup) en Youri Verswijveren (Mazda MX5 cup) die de eer voor ons raceteam zouden hooghouden. En die eer werd hooggehouden, want wij verlieten Assen met drie podiumplaatsen!

Te beginnen met de 206 GTI Cup. Na een wat matig begin van het seizoen voor Marciano van Ling was hij extra gedreven om te presteren en om punten terug te winnen voor het kampioenschap! En dit lukte! Marciano wist in alle drie de races te knokken in de kopgroep, werd aan alle kanten geraakt maar liet zich niet kennen. Marciano kwam als zesde, tweede en derde over de streep en eindigde hiermee op een fantastische derde plaats in het dagklassement! Top!

Onze tweede 206 topper is Wouter Jansen. De pas vijftienjarige Wouter liet tijdens zijn debuutraces op Zandvoort al zien uit het juiste racehout gesneden te zijn door gelijk een P2 te pakken in de rookie klasse en dat het slechts een kwestie van tijd was dat Wouter zich ook in de top van het algemene veld zou mengen. Helaas ging tijdens een testdag, na een schakelfout van Wouter, zijn motor kapot. De bovenkant van de motor was niet veel meer van over. Deze werd vervangen door onze sponsor auto/camperservice Gert Boertien zodat Wouter nog een extra keer kon trainen en racen. En met succes, want Wouter wist zich gelijk vooraan te melden! Met een ruime voorsprong in de rookie klasse lag Wouter op P1 in de klasse en P9 algemeen, met aansluiting bij de mannen voor hem. Helaas ging het echter mis in de laatste fase van race 1, de motor gaf opnieuw de geest. Dit keer was het onderblok wat kapot ging, helaas als gevolg van de eerdere schakelfout.. Flink balen voor Wouter en het team, want een driedubbele overwinning zat er zeker in. Het positieve van alles is dat Wouter als een volwassen man achter het stuur zat en liet zien volledige controle over de auto te hebben! Dit beloofd wat voor het vervolg van het seizoen! Kop om hoog en volgas door Wouter, wij zijn trots op je!

 

Succes was er ook in de Mazda MX5 cup waarbij Gudo d’Hont en Youri Verswijveren samen strijden voor het teamkampioenschap en hierin momenteel tweede staan. Helaas moest Gudo de racedag wegens vakantie missen waardoor Youri het stuur van Mazda 84 de gehele dag in handen had. De oud kampioen van 2016 liet zien dat hij het cupracen niet verleerd was. Vanaf de kwalificatie zat hij al in de kopgroep en kon het tempo goed bij benen. Helaas moest Youri in de races af en toe afhaken om zijn motor te sparen. De motortemperatuur stond maximaal omdat de koelventilator te laat aan sloeg. Hierdoor kon Youri niet maximaal aanvallen en moest hij genoegen nemen met een P5, P4 en P3 algemeen want resulteerde in een P3 in het algemene dagklassement. Wel wist Youri drie keer de overwinning te pakken in het teamkampioenschap! Mede dankzij een drie keer 0 score van grote concurrent IL Motorsport 2 staat NXT Racing dik op de eerste plaats in het teamkampioenschap!

Thuis rijder Jorn Boertien wist als Westfieldcup rookie vriend en vijand te verbazen door de eerste racedag te verlaten als nummer drie in het kampioenschap. Op zijn eigen TT Circuit van Assen was het daarom ook Jorn zijn doel om te laten zien dat hij geen eendagsvlieg was, maar een serieuze coureur die mee wilt strijden voor de podiumplaatsen! En dit lukte, want met een mooie P4 in de kwalificatie zat Jorn er opnieuw goed bij. Ook in race 1 ging het goed en wist Jorn in de top 6 stand te houden. Tot anderhalve ronden voor het einde van de race zijn motor uitviel en hij de auto niet meer aan kreeg. Helaas een DNF. Balen, uithuilen en opnieuw beginnen. En dat Jorn Boertien een racer is bewees hij in race twee. Als een soort Max Verstappen, maar dan zonder onnodige risico, vloog Jorn iedereen voorbij in race twee en wist binnen 10 ronden van P32 naar P6 te rijden! Briljant! Helaas ging in het in het begin van race 3 opnieuw mis, dit keer met een happerende versnellingsbak. Jorn viel terug naar P17 en vocht zich uit eindelijk opnieuw terug naar de top, P9. Helaas zat er wat technische pech tegen, maar Jorn liet opnieuw zien dat hij thuis hoort in de top de Westfield cup!

Wij verlaten Assen met een tevreden gevoel en kijken uit naar de volgende racedag. Op zondag 24 juni zijn wij terug op het vertrouwde Circuit Zandvoort waarbij wij met wel zeven auto’s aan de start verschijnen!  #Challengetogether

Foto’s : Thomas Bakker & Jelle Vente
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *