Olaf Verkuyl pakt de prijzen tijdens het NK 4-takt op Berghem

Olaf Verkuyl had één missie voor zichzelf opgesteld tijdens het tweede NK 4-takt event van 2018; Revanche nemen na een tegenvallend eerste NK weekend. En dit deed hij! De jonge Olaf liet als een van de kleinste en jongeste coureurs uit het RK1 veld zien wat hij in zijn mars had. Olaf kwalificeerde zich op pole in een veld van 25 karts en liet zich gedurende de races ook keer op keer voorin het veld zien. Tussen de oudere jongens (13/14/15 jaar) wist Olaf te eindigen op een P3, P4 en een P6. Dit zorgde voor een fantastische P4 algemeen en een P2 in de Parolin RK1 klasse! Olaf, revanche is zeker genomen, wij zijn trots op je!

Ons andere RK1 talent is de tienjarige Sky Defourny uit Vinkeveen. In tegenstelling tot Olaf had Sky een super eerste NK 4-takt. Als jongste coureur in de RK1 klasse ging Sky opnieuw voor een podiumplaats. Helaas zat het Sky niet helemaal mee voor de races. Op zaterdag brak de krukas van zijn wedstrijdmotor en was het tempo nog niet snel genoeg voor een beker. Ook in de kwalificatie was Sky niet scherp genoeg en kwam hij 1,2 seconden te kort op P1. Dat is niet veel zou je zeggen, maar in een veld met RK1’s betekend dit wel dat je dan op P19 staat. Zonde, maar helaas. Ook Sky wilde hierna revanche nemen op zichzelf, en dat gebeurde! Na drie fantastische inhaalraces kwam Sky vanaf P19 naar een mooie P11, P13 en P11 wat zorgde voor een P8 in de Parolin RK1 en een P11 algemeen. Top Sky! Gevochten als een leeuw!

Helaas waren er geen bekers voor onze Parolin Rocky rijders dit keer, maar dat is ook erg lastig te verdienen in een startveld waarbij de top 20 kan strijden om de bekers! Waren het nog Thijs Stevens, Mickey Blankespoor, Kasper Schoormans en onze eigen Tim van Elleswijk die tijdens NK 4-takt 1 de top vier plekken behaalde, waren deze tijdens de kwalificatie van NK 4-takt 2 daar niet te vinden: Stevens (P19), Blankespoor (P18) Schoormans (P17) en van Elleswijk (P21). En dit alles op iets meer dan 1 seconden vanaf P1. Hiermee geeft de Parolin Rocky klasse wel weer aan hoe competitief deze klasse is!

Onze jongens wisten zich gedurende de races niet in de top 10 te rijden en kwamen uit op de volgende plaatsen:

P16 Bas Verdoold
P18 Tim van de Schepop
P20 Tim van Elleswijk
P28 Ruben de Loos
P29 Roan van de Kerkhof

Het volgende NK 4-takt vindt plaats op het circuit van Strijen op zondag 1 july.

Foto’s : Kartphoto.com
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *